söndag 14 september 2008

Vecka 37, 8 - 14 september 2008


Måndagen den 8 september.
Nu får han snart sluta att väga mig, jag blir inte tyngre. 10.6 kg verkar att bli min vikt ett tag framöver. Täcke, OBTRACK Skrylle har Polarn beställt till mig i dag så att jag slipper att ligga och frysa den 11 oktober på utställningen i Strängnäs. Täcket är blått med röda kantband låter inte så snyggt, grönt hade passat bättre till min röda päls. Men som vanligt så får lilla Prinsessan inte välja själv. En sak som jag har funderat på är skillnaden mellan utställningshundar och dom hundar som vi träffar på under våra prompor. På utställningarna så är alla hundar snälla och vänliga oavsett ras. Förmodligen därför att dom är van vid andra hundar. Flerparten av hundarna som vi möter på promporna morrar och skäller, kastar sig i kopplet och är allmänt otrevliga. Förutom dom hundar som får gå lösa dom är i regel trevliga och snälla. Polarn som vet allt eller tror sig veta säger som tidigare; Hundar som inte får röra sig fritt eller umgås med andra hundar blir agressiva. Kopplet, länken till Matte eller Husse förstärker detta beteende. Polarn han blir så djä…. irriterad på hundägare som inte har koll eller orkar hålla i sina odjur. På lördag så skall jag vara med på Hundens Dag i Kungsan och visa opp mig för allmänheten. Kul va. Mörkt har det blivit på kvällarna så nu så skall jag utrustas med reflexer och blinkande halsband så att jag syns. Polar skall själv skaffa sig reflexer det är viktigt säger han nu under den mörka årstiden. Nu är det dags att kvarta in. God natt.

Tisdagen den 9 september.
Trist regn, regn, regn, jag fattar inte vad allt vatten kommer ifrån. Uppifrån vet jag i alla fall att det kommer. men hur blir det regn. Det har med naturen att göra säger Polarn. Jaha det var ju väldigt upplysande. Men det är väl så då. Som vanligt så blir man avsnoppad, korkad hund, fattar ingenting. Fel, fel vi får väl se vem som är mest korkad. Trist är det i alla fall när det inte är så mysigt att vara ute. Polarn han bara snackar i telefonen, det har han banne mig gjort hela dagen. Birgitta har han i alla fall pratat med, Polarns syrra, som jag berättat tidigare så är hon och hennes man Per hunddomare. Birgitta skall lära oss att bli framgångsrika i ringen, hon vet vad domaren kollar in. Det gäller att visa upp sig, impa på domaren. Helhetsintrycket är också viktigt det vill säga att den som håller i tåten, handlern, Polarn och Pyret alltså, kan sin sak och att deras klädsel matchar min färg och psyke så att inte ekipaget ser för djävligt ut. Harmoni är ordet för dagen. Vi skall till Birgitta och träna, kul för då får jag äntligen träffa en ”Skitdog”. Inga justa serier på tv. Jag tror att jag går och lägger mig. God natt. Stopp en sak till Jag har skrivit till Susanne, hon är webmaster på Irländska Terrierklubben och bett henne att lägga in ”Jonnasdagbok” som länk så att medlemmarna kan läsa om mig.

Onsdagen den 10 september.
I dag så fick jag tipps av webban Susanne. Hon mailade till mig att Tipsa Polarn om att han kan åka till Rusta och köpa Agilityhinder. Skit bra för då slipper han att bygga egna, och det kan ju ta tid. Susanne har in IT som heter Svinto det verkar att vara en klipsk jycke. Han har vunnit massor av priser i Agility och lydnad. Honom måste jag träffa och intervjua någon gång. Fast det vet i tusan om jag vill bli lydigare än vad jag är nu. På morgonprompan så mötte vi Lurvas och hans skälliga kompisråtta. Råttan en Jack Russel tik ser faktiskt ut som en liten vit Råtta. Vi snackade en stund sedan så lurvade vi vidare åt var sitt håll.

Torsdagen den 11 september.
Fyller nio månader idag, ingen speciell uppvaktning. Ingen sång ingen tårta. Hade inte väntat mig det heller. På morgonprompan så smet jag till en annan hund. En gammal Golden som tog sig fram i maklig takt. Typiskt va när man äntligen hittar en ny bekantskap så är dom mellan 12år och döden. En snäll gammal tik var det i alla fall. Polarn muttrade över mitt tilltag. Förmildrande omständighet var att jag löd direkt när han ropade på mig. Polarn säger att om jag varit människa så skulle jag vara super bra på att kakla tak. Jag är jätteintresserad och är med och kollar varje moment. Han säger att i mitt nästa liv så kanske jag blir kaklare. Polarn har berättat att det finns en del tossiga människor som tror att dom varit allt möjligt i ett tidigare liv. Hoppas att jag inte blir en mygga, dom verkar inte att leva så länge. En dask så är det adjöss. På kvällsprompan så träffade Pyret och jag en Jack Russel som hette Biffen. Vilket djäkla namn om det var nå't som han inte var så var det biffig. Skit samma vi lekte en stund. Två jäntor kom ridande som vi språkade med en stund. Dom frågade Pyret vad jag var för ras så nu vet dom hur en IT ser ut. Jag tog en rövare hoppade upp och lade mig i överhetens säng, upptäcktes och förpassades snabbt till min egen bädd. God natt.

Fredagen den 12 september.
I dag så har jag fått tre Agility hinder tack vare Susanne och hör och häpna en större bädd. Numera så skall lilla Prinsessan ligga i en brun bädd, nästan som en dubbelbädd. Bädden den provade jag direkt, Agility hindren skall vi prova i helgen. Pyret kom hem tidigt hade varit hos naprapaten, hon har lite vaj på en axel. Nappen stack in en massa nålar i armen, punka kallas det visst. Tur att man inte har axelvaj. Tjatig som fan är han nu Polarn, i tid och otid så skall jag stå. Du måste kunna ställa upp dig på rätt sätt säger Polarn annars så kan du inte bli Champinjon. Jag vill inte bli en svamp, fattar inte vad han snackar om. Ibland så har han så förbaskat svårt att förklara saker och ting. Plocka svamp det kan jag gå med på men att bli en svamp det har jag ingen lust med. Det har säkert något med nästa liv att göra. Dagen är slut god natt.

Lördagen den 13 september.
Efter morgonprompan så gav vi oss iväg, Pyret och jag skulle till Hunden Dag i Kungsan. Träffa Helene, stå i tält och visa upp mig för allmänheten. Reklam heter det visst, göra reklam för Irländsk Terrier. Vi åkte bil och parkade i garaget under Gallerian. Till fots tog vi oss ner till Kungsan. Fy fasiken vad folk och vilket liv. Massor med folk, mängder med hundar, gastades i högtalare gjordes det också. Jag kände mig lite obekväm. Bra träning tyckte Pyret, du måste vänja dig vid storstadslivet också sa hon. Sagt och gjort jag vande mig och efter ett par timmar så var det inte så läskigt längre. Kelly, Helenes hund var också där, hon inbjöd till lek men jag kände mig inte upplagd för lek just då. Kelly bor i stan så hon är mer van. Äldre och tuffare, det kanske jag också kan bli nu när jag skall skyfflas in och ut ur stan, så har det bestämts. Polarn var hemma. Lirade golf. Kvällsprompan drogs in, Pyret skrappade, Polarn lagade pizza. Vi kollade en dålig snutfilm ”Snuten i Hollywood”. Jag kvartade in och drömde om storstaden och dess fasor.

Söndagen den 14 september.
Tänk på vilodagen så att du helgar den. Polarns morfar han var predikant. Inte har Polarn lärt sig något av det. Vilodag verkar att vara arbetsdag i vår familj. Pyret tog fram och satte fart på GPSen. Hon och jag och Mattias, Pyrets son, skulle ut i svampskogen. GPSen håller reda på var någonstans man befinner sig och att man hittar tillbaka till utgångsläget. Korkat vi hundar har en egen GPS det kallas för luktsinne, skit enkelt att spåra sig tillbaka, om man har förtroendet. Med se det har inte lilla Prinsessan. Inget förtroende utan utbildning. Jag tror att jag måste börja utbilda dom i vad en hund kan åstadkomma. Blaska ihop instinkt och sunt förnuft det vore någonting, vet ej fasen hur jag skall få fram budskapet. Får tänka till lite snart så kommer jag säkert på något. Nu börjar jag snart att bli rädd för mig själv. Jag skall ju vara hund och inte kunna tänka enligt expertisen. Bäst att jag slutar att tänka för idag, god natt. By the way Hamilton leder formel 1 VM en futtig poäng före Massa. Intressant för oss fyrfota vänner eller hur.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida