söndag 10 augusti 2008

Vecka 32, 4 - 10 augusti 2008


Måndagen den 4 augusti.
10,6 kg kurvan pekar uppåt igen. Nu är jag hungrig nästan jämt, slukar pelletarna i ett nafs. Slukar andra saker också. Jag har gnagt på Pyrets tofflor, hon blev inom parantes skitglad. Skällning fick jag så klart men det är som att hälla vatten på en gås det rinner snabbt av. Fy farao vad det skvalar ute. Jag vägrar nästan att gå ut men vad hjälper det. Polarn släpade ut mig på en lång kvällsprompa i ösregnet. Efter ett tag så tyckte jag att det var ganska kul att gallopera omkring i vattenpussarna. Dyngsur var jag när vi kom hem och dessvärre skitig samt pälsen full av frön. Resolut skickade Polarn in mig i duschkabinen. Jag blev badad för första gången, schamponerad och sköljd med ljummet vatten, dödsskönt. Pyret har i dag anmält mig till utställningen i Sandviken den 6 september, få se hur det går. Det värsta är att nu skall det trimmas utav bara fn de närmaste veckorna. Polarn missade att kolla på kommissarie Moltanbano. Jag gillar inte honom, Moltanbano alltså han är lite trist. God natt.

Tisdagen den 5 augusti.
Morgonprompan blir bara längre och längre. Dels skall jag hinna med att springa så mycket som möjligt dels skall jag tränas i att gå fot i koppel. Man får inte dra en mm oavsett om jag känner en spännande lukt eller ser och möter en annan hund. Får inte hälsa på andra hundar när jag går fot ej heller vända mig om och kolla eller sänka nosen och lukta. Fast mellan varven så får jag gå i löst koppel och göra vad jag vill, nästan. Lös då skall jag lyda omedelbart på inkallning, då gäller full galopp till Polarn. Belöning får jag förståss alltid när jag är duktig. Intelligensträning inomhus har vi också tränat, godis ur petflaska är rätt kul, dom stora är jättelätta men nu så gäller små och dom är betydligt svårare att tas med. Speciellt när jag har gjort dom helt platta, inte lätt att få ut godisarna. Sur som fan blev han när jag välte ett litet runt bord och käkade upp Pyrets sudoko penna. Det är straffet för att hon inte har lärt mig. Polarn skall kakla en toalett, ganska kul att hjälpa till. Jag är dödsintresserad men får inte hjälpa därför så är jag mest i vägen så det så. Det tycker Polarn är helt ok. Regn, regn, blöt, blöt nu räcker det med väta. Det gillas inte när jag skäller trots att jag bara gör det en till två gånger om dagen när jag hör konstiga ljud eller ser okända saker på grannarnas tomter. Man kan ju inte bara gå omkring och hålla truten ett helt liv. Själva så får dom kackla hur mycket som helst det är helt ok men lilla Prinsessan hon skall hålla tyst. Slut på den här dagen. Han Polarn alltså såg Moltanbano reprisen på SVT24. God natt.

Onsdagen den 6 augusti.
Pyret började att jobba i måndags. Hon springer varje morgon innan hon drar till jobbet. Kanske att jag skall få springa med någon gång. Undrar om det finns stegmätare och pulsklocka för hundar också. Det verkar att vara ett nödvändigt tillbehör när man skall finspringa. En annan får ju gallopera omkring på promporna utan en massa teknisk utrustning, fast det vore förståss kul att veta hur många km man springer och går på promporna, det blir säkert en del för mig men inget för de andra gamla slöa doggarna som släpas sig runt kvarteret och bara har ett fokus, att bli så överviktig som möjligt. Ligg säger Polarn, jag lägger mig ner lydig som jag är. Därefter så lägger han en godisbit en halvmeter framför mig. Den får jag inte röra för än han säger varse god. Knäppt att ligga och glo på en godisbit eller hur, maktdemonstration. Ett led i uppfostran säger Polarn. Jag skall lära mig att inte ta något vare sig från bord eller golv utan ett varse god. Det kunde Gillbert. Nu fick man höra det igen, den mesråttan vågade ju inte göra någonting. Annat är det med mig här gäller det att utmana, man är väl Terrier för tusan. Mattias kom på besök det skulle ätas middag på golfklubben. Jag fick inte följa, snobbstället Ullna tillåter inte hundar. OS har smygstartat, Sveriges damlandslag i fotboll förlorade mot Kina med 1-2. Fotboll det vore något för mig, tänk att få jaga en boll i 1,5 timma. God natt.

Torsdagen den 7 augusti.
Jag är en glad hund. En glad hund är en hund som trivs. En förutsättning för att trivas är att man får utrymme. Jag menar att utrymme är frihet, frihet att få röra sig fritt, springa i frihet. Inte bara gå i koppel. Röra sig fritt i olika terränger, platta och kuperade. Att bara promenera horisontellt i samma takt år ut och år in och aldrig få sträcka ut i fri galopp det är förödande för bäste vännen. Bästa vännen som alltid får gå i band blir i regel aggressiv och vet inte hur man umgås med andra hundar. En förutsättning för frihet är att man är lydig och lydig det blir man inte av sig själv. Det är i regel oförmågan från respektive Matte och Husse som inte vet hur man skall lära sin hund att lyda och umgås med andra hundar. Polarn han blir skitsur när man möter hundar i koppel som inte kan passera en annan hund utan att göra en tjurrusning. En töntig Matte eller Husse som säger men usch Fido så du bär dig åt. Fido kommer alltid att bära sig åt på det viset. Matte och Husse kommer att vara lika töntiga livet ut eller så länge som Fido lever. Pyret och Polarn dom är stenhårda, hur bestämda som helst, men mjuka och omtänksamma, har alltid tid för lek och kel. Men kräver lydnad och uppförande. Min utbildning eller uppfostran har alltid skett i positiv anda. Uppmuntran och belöning. Men jag är envis som synden så det är inte hur lätt som helst att forma lilla Prinsessan till en mönster-terrier. Det om detta. Skall bli skönt att sov, har slickat på en Padda på kvällskvisten. Förra gången som jag gjorde det så spydde jag. God natt.

Fredagen den 8 augusti.
Jag spydde på morgonkvisten. På mattan så klart utanför sovrummet. När Pyret skulle släppa ut mig på morgonen för att kissa och bajsa så regnade det utav bar den. Jag vägrade att gå ut så Pyret fick hålla ett paraply över mig så att jag kunde kissa. Jag vill ha ett eget paraply alternativt slippa att gå ut när det regnar. Polarn bryr sig inte jag åker ut vare sig jag vill eller ej när det regnar. Stärkande för både kropp och själ säger han. Trot den som vill, inte jag i alla fall. På kvällen så stal jag nötter från TV-bordet till allas förtjusning. Snacka om ovett. Ibland så önskar man att öronen alltid är igenklistrade så att man slipper höra deras gastande så fort som man avviker från gängse regler. OS gud bevars har börjat. En binge uppfödda broilers som vart fjärde år tävlar i vem som springer, hoppar, kastar, simmar längst och fortast. Fuskar gör dom också, idrottarna alltså. Käkar anabola steroider för att på konstgjord väg öka sina prestationer. Fy fan för anabolknaprare stäng av dom på livstid. Det skulle se ut om vi hundar skulle knapra upp oss till S:T Berhardshundar hela bunten. Vilket supande det skulle bli med alla kaggar runt halsen. Invigningen var i alla fall helball. God natt nu skall jag sova.

Lördagen den 9 augusti.
Åsa, Christian och barnen kom på besök. Rätt kul att leka med småfolk ibland. Dom har så konstiga rörelser man vet aldrig vad dom skall hitta på. Fiskar skulle dom ha med sig hem. Polar fångade upp några stycken ur dammen. Överlevnadsprocenten i deras akvarium är inte på någon imponerande nivå tycker Polarn. Dammfiskarna tros vara lite mer seglivade. Finkad blev jag efter lunch ett par timmar det skulle spelas golf. Enligt hörsägen så lyckades Polarn ta sig runt bana utan att träffa bollen en enda gång. En prestation i sig, tur att man slapp se eländet. Inte vet jag vad dagen tog vägen men plötsligt så var det bara natt. God natt.

Söndagen den 10 augusti.
Fy farao vilken trist dag. Fick klara mig själv. Polarn höll på med kakling och Pyret ägnade hela dagen åt att städa köket. Jag gillar inte städning, mest bara att ställa till. Någon skall ju även stå för den lilla detaljen. OS silver blev det för Emma Johansson i damernas linjelopp på cykel. Som vanligt så är det brudarna som är bäst. Jag har aldrig cyklat eller åkt cykel. Får tänka på saken om det skulle vara någonting för mig.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida