söndag 6 juli 2008

Vecka 27, 30 juni - 6 juli 2008


Måndagen den 30 juni
Jag väger lika mycket eller lite som för en vecka sedan 10,4 kg. Polarn tror att det beror på att jag inte får någon filmjölk till lunch längre. I och för sig så är jag inte hungrig mitt på dagen längre fast gott är det i alla fall. Frukostritualen är ganska så festlig, men hemlig inget att berätta om så det så. Pyret skall trimma mig varje kväll nu fram till torsdagen för att hinna med för då skall min kennelmatte komma på besök och kolla läget inför utställningen i Köping den 20 juli. Dessförinnan så skall vi åka till Skåne och hälsa på familjen Arvidsson. Dom har en Taxtik som är lika gammal som jag, skall bli kul att träffa. Hoppas att hon är sällskaplig utav sig.

Tisdagen den 1 juli.
Det finns inte så förbannat mycket att skriva om i dagboken det blir bara en massa krystade upprepningar vad som händer under prompan etc. Hur vädret är och om man händelsevis träffar någon tråkig hund. För tråkiga det är dom i Viggan. Promporna är inget upphetsande nu för tiden. Jag har ganska bra koll på de olika rundorna, var och var jag inte får gå lös. Visserligen så har jag fått börja gå fot lös kortare sträckor och det går ganska bra. Trimning eller rättare sagt ryckning blev det igen på kvällskvisten när Pyret kom hem. Polarn åkte till golfbanan, kom hem som ett åskmoln, gick mindre bra. Nu skall jag kvarta god natt.

Onsdagen den 2 juli.
I dag så har han fan ta mig suttit och hamrat på Pc hela dagen, hur kul det nu kan vara. Får väll testa någon gång. Kan tänka mig vilket herrans liv det skulle bli om jag lade tassarna på tangentbordet. Bäst att låta bli. Nästan varenda dag så drar Polarn till rangen för att träna golf. Så mycket som han tränar så borde han bli ganska bra. Men inte, det har förmodligen med åldern att göra. I morgon när pyret kommer hem då skall jag få följa och spela. Ryckning som vanligt, jag skall visas upp för Gertrud min kennelmorsa, kommer på inspektion på fredag. Gaddarna har inte rättat till sig så det blir nog ingen utställning för min del den 20 juli. Dåliga TV program på kvällarna, ingen spännande serie på gång. Likt förbaskat så kollas det TV mellan 21.00 och 00.00 nästan varje kväll. God natt snart så fyller jag sju månader.

Torsdagen den 3 juli.
Nu har värmen slagit till. Vi träffade Tindra på morgonprompan. Den gamla tantan orkade knappt hälsa på mig. Trist typ. Polarn var på Ikea och köpte hyllor som jag var med och satte in i skåpen. Hjälpte till och hjälpte till, det var mest emballaget som jag var intresserad av. Gräsklippning och grensågning stod på dagens program. Jag har börjat med en ny grej som inte gillas. Det är att sno stenar ur dammen sådana där små blanka saker. Dom är jätte lena i munnen. Tugga på stenar är går inte ann det förstör tänderna som om dom inte redan är kass. På kvällen så golfade vi. Det är kul på Rosenkälla för där får jag springa fritt.

Fredagen den 4 juli.
Det finns en låt som heter ”Det här var den värsta dag i mitt liv”. Jag vet inte vem som sjunger eller vad låten handlar om. Klockan fem på eftermiddagen så kom dom, Gertrud och Thomas i sällskap med Glory, Collin, Katrina och min Pappa som heter Show Stopper. Jättekul tills det var dags för trimning. Pyret skulle lära sig lite mer om ben, svans, bakdel och huvud. Det brakade loss ordentligt. Thomas körde huvud och Gertrud svans och bak. Jag tjöt som en stucken gris det gjorde skitont. Ingen brydde sig hur mycket jag än gastade. I vilket fall som helst så tyckte dom att jag såg jättefin ut. Gaddarna håller på att rätta till sig så det blir förmodligen utställning i köping sen 20 juli. På kvällen kom Gunilla och Björn in på en kopp kaffe som räckte till kl 01.00 på natten. Bra stagade dråsade vi i säng, utom jag förståss. God Natt.

Lördagen den 5 juli.
Slappardag ingen gjorde mer än två knop under dagen. Varmt som tusan. Nya grannar har vi fått, dom kom igår. Det betyder att Bob har flyttat. Fast han skall fortfarande bo kvar i kvarteret så vi kommer säkert att träffas. Dom nya grannarna, Marie och Ola har ingen hund. På kvällen så golfade vi på Rosenkälla. Inget folk på banan jag fick gå lös hela tiden utom då det passerade ett Rådjur med en Kid som inte var större än vad jag är. Men jag missade dom, var upptagen med att kolla in ett par fåglar.

Söndagen den 6 juli.
Vilodag den helgar vi genom att inte göra ett skvatt. Utom Pyret för stås som röjde på framsidan. Jag fick inte följa dit ”snällt” stå innanför staketet och gnälla och längta. Viken himla tid det tog. Sedan vidtog övning i trimningens svåra konst. Betydligt varsammare än Gertrud och Thomas.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida