söndag 27 juli 2008

Vecka 30, 21 - 27 juli 2008


Måndagen den 21 juli.
Åter på 10,4 kg, Polarn känner sig lugn. Lugnt har det även varit idag för mig. Mest sovit hela dagen. ”Kommissarie Moltanbano” fick avsluta kvällen. God natt i morgon åker vi till Ö-vik, ett fasligt resande hela tiden.

Tisdagen den 22 juli.
Upp, prompa, käka, in i bilen, full fart till Gullvik. Lunchrast med den sedvanliga filen. Kissa står också på menyn ju längre jag håller mig desto längre blir rasten. Fiffigt eller hur. Vi var framme på eftermiddagen. Kanonväder, ut ur bilen och full fart ner till stranden. En hel vecka skall vi vara här skitkul. Polarn och jag gick en prompa utmed stranden. Polarn letade stenar som vanligt medans jagjagade fåglar, mest kråkor. På kvällen bjöds det som vanligt på öl och vin. Själv så fick jag bara pellets som vanligt att äta och vatten att dricka. Spartanskt så det förslår. En kattrackare kom promenerande över tomten. Den ville inte hälsa på mig så nästa gång när den dyker upp då skall jag sätta sprutt på den utav bara fan. På kvällen så var det stor uppvisning på havet Tommy iklädd våtdräkt försökte att ta upp en bojkätting från 7 meter. Det lyckades inte så bra, magen var som en ballong i våtdräkten så han kom aldrig ner under ytan, fniss, fniss. Pyret och Polarn trodde att jag skulle nöja mig med att kvarta på golvet på min fäll när det var dags att sova. Men det sprack totalt jag tog plats i deras säng och konstigt nog så accepterades det. Jag blev så förvånad att jag hade svårt att somna. Sedan också så som dom trängdes. God natt.

Onsdagen den 23 juli.
Efter morgonprompan så försökte Polarn att få mig att gå ut i havet en bit. Med hjälp av en pinne som jag gärna ville ha så kom jag faktiskt ut en decimeter. Fy farao vad kallt. Fattar inte hur en del hundar bara kan kasta sig ut. På morgonprompan utmed stranden så var det en gammal Gråhund som badade. Under semestern skall alla njuta, undrar om det gäller bäste vännen också. Kanske inte alltid. Människorna dom äter och dricker gott medans jag knaprar pellets som vanligt. Idag till middag exempelvis så lagades det Biff Rydberg på morikan nere vid stranden. Rydbergaren sköljdes ner med rött vin. Marcus är ok han har lekt jättemycket med mig idag. Kastat boll mycket, hopp och spring för att få tag på den. Inlåst blev jag också i stugan är det spelades golf. Det var lika skönt det att ligga hemma och kvarta i stället för att svettas. Till middagen så kom det gäster, Michaela och Patrik. Jag gillar gäster. Fast bara gäster som gillar hundar och det gör dom. Lite runda under fötterna blev dom allt. Och sent blev det också som vanligt. God natt.

Torsdagen den 24 juli.
Klockan nio så kom dykaren för att fixa bojen som Tommy gick bet på. Han klädde på sig en massa konstiga saker. Jag försökte bita i en slang men det fick jag inte. Han bara försvann ner under vattnet. Vad skraj jag blev när jag stod på bryggan och dykaren kom upp som ett monster ur vattnet. Jag höll på att hoppa ur pälsen innan jag morrande sprang fram och viftade på svansen. Polarn är sur på mig för att jag inte lyder omedelbart. Om han ropar eller visslar så vill jag göra färdigt det jag håller på med innan jag lyder. Det tycker han är kass. Så nu håller han på som fan för att rätta till min olydnad till lydnad. Kommer jag inte direkt så kommer han farande som ett jihu. Jag vaktar stranden från inkräktare. Av misstag så vaktade jag även granens strand från grannen. När dom låg och solade så drog jag dit morrande och skällande. Polarn skrek stanna upprepande gånger, det sket jag i. Så han fick komma och hämta mig. Snacka om att man var poppis. Golf spelade dom idag igen. Sent blev det igen. God natt.

Fredagen den 25 juli.
I dag skall jag få ut och åka båt för första gången, det är meningen att vi skall åka till Ulvön och äta middag. Men först morgonprompa utmed stranden samt en avstickare in i skogen. Varmt som bara den. Jag har ingen lust att äta själv, jag vill bli matad med en pellets åt gången. Fånigt eller hur. Men det går hem, dom tror bergis att jag svälter ihjäl. Dom fattar inte att det bara handlar om uppmärksamhet. Det är mycket som är tillåtet när man är på semester. Bland annat så får jag ligga i möblerna på verandan. Skulle inte funka hemma. Får väl pröva när jag kommer hem samma gäller sängen. Det blev ingen båtresa båten gick sönder men skall vara lagad tills i morgon. Kvällen som tidigare kvällar, nattsudd alltså. God natt.

Lördagen den 26 juli.
En händelserik dag. Nu skulle det åkas båt. En flytväst införskaffades till mig, lånades av en granne. Flytväst måste man ha om man trillar i spat. Vi äntrade båten med packning och allt, båtturen skulle gå via marinan och därefter till stan. Det var rätt kul att åka båt fast det blåste utav bara tusan. Vid marinan så träffade vi en Golden-valp som jag fick leka med en stund. Vi träffade också Maria. Kent och Mini som kom på vattenskoter. Vi gjorde en avstickare till deras villabygge, stort hus, jättestor brygga. Väl i stan så blev jag finkad i lägenheten, fick inte följa och äta lunch. Puckat eller hur. Efter diverse duschande och mummande så drog dom vuxna på 50 års party. Marcus och jag fick snällt stanna hemma. Sedan började telefonterrorn. Det ringdes och frågades om jag varit ute och kissat. Marcus och jag sprang som dårar hela kvällen ut och in. Fattar dom inte att jag inte kan kissa var femte minut. I vilket fall som helst så kom dom välstagade hem, alla utom Polarn för han skulle köra båten till Gullvik. Det höll på att sluta i en katastrof när han drog på full gas och höll på att hoppa upp på en annan åt. Men cool som han är så la han lugnt in backen och körde it ur hamnen. Fy farao vad kallt det var. Jag skakade som ett asplöv. Men fram kom vi framåt natten. God natt.

Söndagen den 27 juli.
Lugn dag, vilodag och allt. Marcus och Polarn spelade kubb. Jag var med och snodde kubbarna vilket gillades så där. Ytterligare folk hade drällt in på natten. Terese och Peter med barnen Tuva och Elliot. Jag vet inte riktigt hur jag skall uppföra mig mot småfolk. När jag försöker att leka med Tuva så blir hon lite småskraj. Polarn och Pyret är också spänn, det verkar som dom tror att jag skall bita snoken av ungen. Så drog dom på golf igen. Jag finkades, Terese skulle vara hundvakt och det gick hur bra som helst. Sedan så fick jag åka med dom till golfbanan. Det bjöds på korv och dricka hos Micaela och Patric. Fattar inte hur dom orkar semesterfesta varje kväll. Sen blev kvällen igen. I morgon så skall vi åka hem. God natt.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida