tisdag 19 augusti 2008

Vecka 33, 11 - 17 augusti 2008


Måndagen den 11 augusti.
Jaha så var det måndag igen ny vecka som börjar med den obligatoriska vägningen, 10,5kg visar vågen. Inget att göra vågen för, verkar inte som att jag skall bli större och tyngre. Få se om jag växer till mig. Dom får väl ge mig något annat att äta än Royal Canin Adult, knappt fyra deciliter per dag. Tänk själv att äta samma sak hela livet. Smak samma jag har fattat att jag får i mig det som behövs för hålla mig i trim och uppnå en aktningsvärd ålder. Men å andra sidan så äter jag en massa annan skit så på det sättet så blir kosten omväxlande. Mat är inte allt, vatten och en och annan godbit piggar alltid upp tillvaron. Fot hit och fot dit vilket himla tjat det är när vi är ute och prompar. Det verkar som om det är status att prompa med bäste vännen snyggt och prydligt vid sin sida. Han har fått ett ryck nu Polarn, slitit ut en hel toalett, den skall kaklas, vara klar till Pyrets 50 år dag nästa vecka. Jag är också med och kaklar fast Polarn tycket att det blir trång när jag trasslar omkring i alla verktyg plattor och fix. Fast det skiter jag i något måste man ju sysselsätta sig med. OS går vidare men det går inget vidare för Svenskarna. Nu är det sleeping time, god natt.

Tisdagen den 12 augusti.
Åtta månader fyller jag idag. Bemärkelsedagen passerade utan någon märkbar uppmärksamhet. Inte ens jag viste eller kom ihåg. Frasse var här och gastade på morgonen, fick inte jaga honom för Polarn. Bara kolla från balkongen hur han snaskade i sig brödbitarna. Ja ja jag skall nog ta honom en vacker dag eller regning. Jyckarna verkar ha försvunnit inte en käft syns till, promporna är helt öde från hundar. Eller också så prompar Polarn och jag på helt hundprompfria tider. Långhårig börjar jag bli Pyret har inte varit så noga med trimningen den sista tiden. Det vill till att ta krafttag inför utställningen den 6e september. Då skall jag vinna valpklassen och ta medalj. Kaxig kan man ju alltid vara. Hoppas bara att kaxigheten inte enbart sitter på ytan som på det Svenska OS laget där alla blir så ledsna för att dom inte kan prestera/leverera. Fast dom flesta är skitduktiga på att prestera när det inte gäller. Det är som Polarn, bäst på rangen sämst på banan. Vilket himla gnäll, god natt.

Onsdagen den 13 augusti.
Hysteri och självupptagenhet det är det som präglar hemmet en vecka innan Pyret fyller 50. Vilken aktningsvärd ålder. I hundår så borde det bli ca 350 år, snacka om gammal. Självupptagenheten den går givetvis ut över lilla Prinsessan. Ingen har tid med mig det är så att man undrar om man själv existerar. Det borde finnas en Hundombudsman att klaga hos. Hur man nu som hund skall bära sig åt för att klaga. Det är ju inte bara att traska dit. I så fall så skulle man först bli tvungen att rymma. Sedan så skall man klara sig från att bli fasttagen. Om man nu lyckligtvis skulle komma fram hur fan skall man då kunna bli förstådd. Det där med Hundombudsman var nog ingen bra idé igentligen. Det skall vara öppet hus den 20 augusti. Det skall komma massor av folk. Jag skall få vara instängd har det glunkats om. Varför har vi inte öppet hus varje dag så att jag kan gå ut och in som jag vill. Nej öppet hus det är inte för bäste vännen det är bara för människans bäste vänner. Det är skillnad på folk och fä. Öppet hus innebär också att det serveras mat och dryck utöver det vanliga. Men för lilla Prinsessan så blir det som vanligt pellets och vatten. Spelar ingen roll om det är vardag eller fest, samma krubb. Polarn har börjat att kolla in en ny serie ”Den inre fienden”, den är rätt så komplicerad. Han tapper tråden så fort han slumrar in. Pyret och jag får hålla kollen. Vi tjejer är ju lite skärptare när det gäller att hålla koll på intrigerna. God natt. I morgon så kaklar vi vidare.

Torsdagen den 14 augusti.
Jag har bestämt mig för att börja spana in lite nya grejer. Hundmode tycker jag verkar vara en kul grej att syssla med. Jag såg en del när jag var på utställning senast. En stor vit Pudel iförd gröna stövlar och rosa regnkappa, förmodligen för att inte skita ner sig. Halsband i fina färger med glitter som såg ut som diamanter. Paris Hilton hon har en Chihuahua som har ett riktigt diamanthalsband. Det tror jag även att Brittnys jycke har. Jag har ett vanligt halsband som jag fick som present av Kennelmorsan när Polarn och Pyret hämtade mig. Jag tror att jag skall göra ett besök på någon trendig affär och kolla läget, Polarn får hjälpa mig. Det blir väl inte av för än han har fixat muggen. När en svensk brottare Aran, tror jag att han hette van ett brons så kastade han bort medaljen och blev diskad. Vad är det för vitts att åka till OS och bli diskad. Snacka om diva. Han har svårt för ”Den inre fienden”, Polarn altså. God natt.

Fredagen den 15 augusti.
Fotbollslandslaget åkte på dingel av Tyskorna och blev därmed utslagna ur OS turneringen. Jag är jättebra på att spela boll med Polarn, tar allt som han passar till mig, inga missar här inte. Får sätta upp ett eget lag till nästa OS. Vi prompade som vanligt på morgonen utan att något speciellt inträffade. Inte ens en fet jycke i sikte i dag. När Pyret kom hem från frissan så hade hon med sig Bill och Bull i en stor plastpåse. Bill och Bull är två Koikarpar som skall kampera ihop med Guldfiskarna i dammen. Undrar hur det skall gå. Koisarna blir ca 50cm långa. Polarn får bygga ut dammen. Den där jäkla Frasse han är här varje dag numera och snaskar i sig bröd. Nu tror jag att Polarn börjar få pejl på ”Den inre fienden”. God natt.

Lördagen den 16 augusti.
I dag har jag Pyret för mig själv, Polarn skall spel KM på Ullna. Taskigt för honom att inte tävlingen avgörs på Rangen då skulle han i alla fall ha en lite chans. Pyret hon höll mest på att stöka inför onsdagen mest hela dagen. Släpade med hjälp av Mattias hem en himla massa vin och öl, nu skall det festas. På kvällen fick grannarna besök dom hade med sig en liten fjantig svart halvkrullig sak på fyra ben som hette Billy. Fantasifullt så det förslår. I vilket fall som helst så fick jag gå in till dom och leka med Billy en stund. Det var väll allt som hände i dag tror jag. Orkar inte tänka mer god natt.

Söndagen den 17 augusti.
Söndag och vilodag. Pyttsan, trimbordet åkte fram. Där glömde jag bort mig det var faktiskt igår jag blev ryckt. Det blev vilodag i alla fall. Fy fan vad jag är trött på regn. Blött, blött och åter blött. Polarn såg ut som en dränkt Katt när han kom hem från golfbanan. Fast jag vet inte hur en dränkt katt ser ut. Har inte sett någon ännu. Pyssel. Pyssel, pyssel. Städa, städa, städa. Vad är det för vitts med det. Det måste vara bättre att städa efter festen för då lär det säkert se ut som bara……………… Fast så får man inte säga. Det gissas fram och tillbaka om hur många som kommer själv tror jag på 80 st. Räknat efter min hemliga formel. Utav dom 80 så är det minst 20 som kör bil. Återstår 60 pers som skall förses med sprattelvatten. Varning hög ljudnivå. God natt.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida