söndag 1 juni 2008

Vecka 22, 26 maj - 1 juni 2008


Måndagen den 26 maj.
Viktökning igen 9,3 kg. Polarn tycker att jag börjar att bli för tung att ha sovandes i knät. Men eftersom jag inte får gå upp i möblerna så får han skylla sig själv. På förmiddagen så tappade jag den sista huggtanden i överkäken. Trots detta så släpade Polarn med mig till käfftis. Vilken lirare hur trist som helst. Enligt honom så är hela bettet på mig felaktigt. Överbett, beror på att underkäken är för kort. De nya huggtänderna i underkäken växer innanför överkäkens huggtänder i stället för utanför. Det beror på att underkäken är för smal enligt tandläkaren. Huggtänderna kunde han fixa med en tandställning som tryckte ut dom. Han visade Polarn modeller och bilder. Själv så fattade jag ingenting, tur det. Ny tid om fyra veckor. Under tiden så skulle jag bita i någon jädrans boll, kongaboll tror jag att den hette. Polarn sur som ättika på hemvägen, ringde Pyret och ondgjorde sig över situationen. Dödskul att höra att man är helt defekt och inte duger till att gå på utställning. Senare på dagen så ringde Polarn till Gertrud min kennelmatte. Hon fattade ingenting hade aldrig haft någon IT med bettproblem. Hon sa till Polarn att han skulle trycka ut hörntänderna ett par gånger i timman så trodde hon att det skulle rätta till sig. Hoppas kan man ju alltid göra. När Pyret kom hem så ägnades hela kvällen åt att babbla om min tänder. Babbla är en sak det kan man ju stå ut med. Men att hela tiden få munnen uppsliten och gaddarna utpressade hur kul är det. Vad trött jag blir på allt tjaffs kan man inte bara få vara en helt vanlig hund. God natt.

Tisdagen den 27 maj.
Birgitta hon som har ”Skitdoggarna” sa bara kola ner er inga problem, det här är inte ovanligt det kommer att rätta till sig. Hon kommer säkerligen att få ett helt perfekt bett. Henne gillar jag fast vi inte har träffats än. Hon verkar fatta vad det handlar om, står på min sida. Men polarn verkar inte fatta lika lätt som jag, han är fortfarande där och bänder i gaddarna. Hon, Birgitta alltså skall komma hit inte nästa vecka men veckan därefter. Hoppas att hon tar med sig en ”Skitdogg” när hon kommer.

Onsdagen den 28 maj.
Jag får inte gå lös numera när vi passerar dammarna, det är så många sjöfåglar som har fått ungar, det passar sig inte att jaga dom säger Polarn. Passar och passar det är inte så himla lätt att veta vad som är tillåtet eller ej. Glömma sig kan väl vem som helst göra, även en liten prinsessa som jag. Om jag nu kommer att kallas lilla prinsessan i framtiden med tanke på gaddarna. När vi var på kvällsprompa så skämdes Pyret när jag drog efter ett par Gäss och mer eller mindre tog vägen över ett picknickande pars picknick. Det låter sig inte göras har jag förstått. Ingen hänsyn människan brer ut sig överallt fattar dom inte att vissa platser borde ge bäste vännen företräde. Bord är ju så populärt använd dom även i naturen så blir det inga problems för oss fyrbenta vänner.

Torsdagen den 29 maj.
Idag vet jag liksom inte vad jag skall skriva om i dagboken, jag kan ju inte hålla på och tjata om samma saker varje dag. Det händer inte så där förfärligt mycket för en vardagsjycke som jag. Skillnad vore om man kunde få bli en arbetande hund. Jobba med något meningsfullt som exempel vis spåra upp försvunna människor eller nosa upp pyrotekniska hemmagjorda bomber på olika evenemang. Polarn har i alla fal pratat om att jag kanske skulle kunna bli en snokarhund, en sån som snokar upp olika föremål. Då fick man i alla fall få se lite mer av världen och inte bara Viggbyholm med omnejd. Vi spelade golf på kvällen så Polarn hann inte se ”Brottet”. Reprisen går på tisdag, då skall han se och jag också. God natt.

Fredagen den 30 maj.
Livet går sin gilla gång nu får dom fan i mig skärpa sig Polarn och Pyret. Det var länge sedan som vi tränade på nya trix. Efter valpkursen så verkar luften helt ha gått ur dom. Kanske har det med Pyrets strålning att göra hon är inte lika allert nu för tiden, ganska trött men det går säkert över. Jag är snart sex månader full av energi och sugen på att få lära nya saker så att jag blir bättre än dom andra luspudlarna i kvarteret. Agility har vi kollat några gånger det verkar kul, kanske kan jag få gå någon kurs till hösten. IT-kluben skall ha en pröva på dag i juli den tycker jag att vi borde gå på. Hoppas att Polarn kan få ändan ur vagnen och anmäla oss till den. Nu är jag trött på dagsbokskrivandet. God natt.

Lördagen den 31 maj.
En typisk mellandag, inget spännande har hänt. Vad skulle det vara i sådana fall. Spänning är inte något som direkt växer på trän här. I och för sig så är det rätt så bra med en slappar dag också eller hur!

Söndagen den 1 juni
Vilodagen helgas med gemensam familjeprompa, kloklippning, trimning och tandbändning.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida