söndag 23 mars 2008

Vecka 12, 17 - 23 mars 2008


Måndagen den 17 mars
Idag är Pyret hemma, hon skall opereras i morgon. Jag väger 5,4 kg. Idag har jag bajsat inne två gånger, det har inte hänt på flera veckor, ibland så glömmer man sig, det är inte så lätt att komma ihåg allt som man skall kunna. Promporna blir längre, jag blir livligare, springer som en galning, skitkul. Idag så träffade vi StorIngrids griniga Norwichterrier, Trodi heter hon, fräser och bits så fort jag kommer i närheten, bryr mig inte, jag är på henne i alla fall. Förresten så är hon inte så kul, får inte gå lös. Det är därför som hon är lite ilsken, hon vaktar sin matte säger Polarn. Tro det den som vill. Staketet är klart. Telefonen har gått varm idag, alla skall snacka med Pyret inför morgondagens operation.

Tisdagen den 18 mars
Idag var vi uppe tidigt utav bara den 05.15, Polarn och jag skulle köra Pyret till sjukhuset, hon skulle vara där straxt efter klockan sju. Vilken trafik, helt makalöst. Usch vilka trista hundar vi träffar på. Idag på morgonprompan så träffade vi en tjej med en Jack Russel tik och en annan lurvig sak som bara var en månad äldre än jag, en kille. Kors i taket dom gick lösa. Tiken som alla andra tikar grinig som fan. Lurvas skitskraj för mig ville inte leka, hans Matte sa att han var lite försiktig utav sig. Vadå försiktig han darrade ju som ett asplöv. Men om vi fick lära känna varandra så kanske det skulle gå bra. Så kul var det. Inhägnaden som Polarn skröt med igår var inte ett dugg rymningssäker. Snacka om att han blev paff när jag stod på fel sida om staketet. Men lugn han har en plan, precis som Sickan, få se om den funkar. Polarn och jag var ute hela eftermiddagen, vi klippte buskar och träd. Det vill säga, Polarn klippte och samlade ihop genarna i en stor hög. Jag hade skitkul spred ut grenarna över gräsmattan igen. Det gjorde inget det fick jag. Medans jag lekte så brakade det till utav helsike. Polarn hade gett sig på en jättegren, när den föll så tog den med sig stegen och Polarn. Han gick lite taskigt, slog sig i ryggen. Pyret kom hem på kvällen, nyopererad, fanns ingen plats så hon fick åka hem. Höll ganska låg profil på kvällen. Hon hade lite ont så vi kunde inte busa. Hoppas att hon blir bra snart.

Onsdagen den 19 mars
Idag fick vi sova längre, som vanligt så fick jag gå ut och kissa och bajs vid sextiden, det kokades kaffe, pellets lades i blöt, tidningarna hämtades in. Pyret fick kaffe och tidning på sängen. Polarn tog också kaffet i sängen trots att han inte är opererad. Jag fick inte äta min mat i sovrummet, som vanligt i köket. Trista typer. Idag så träffade vi en IT, i koppel så klart. Tre år kom från samma kennel som jag, hon såg helfestlig ut ett öra stod rakt upp och ett hängde ner. Hon var jättetrevlig, ville leka men hennes Matte vågade inte släppa henne, dels löpte hon dels så stack hon om hon såg andra hundar. Hon bodde i Näsby Park. Jag är jättelydig så jag får gå lös, fast jag är fortfarande skraj för bilar, ännu så länge. Jag har lärt mig att inte springa till andra människor som vi möter, men med hundar så är det svårare. Fast jag får hälsa om det är någon som vi känner, människor alltså. Jag är jätteduktig på att sätta mig på kommandot sitt. När jag kan det perfekt så skall jag få lära mig ”ligg” vad det nu betyder. När jag går i koppel så får jag inte gå framför Polarn eller Pyret, jag skall gå vid sidan på vänster sida, dessutom så skall jag vara uppmärksam på den som håller i kopplet, det är lite si och så med det, tids nog så skall väl det också funka. Det är synd om Pyret hon har ont, jag har sovit i hennes knä framför tvn. Nu skall vi gå och lägga oss, i morgon så är det påsk vad det nu betyder, få se. God natt.

Torsdagen den 20 mars, skärtorsdag
Glad påsk, jag är alltid glad, har jag påsk jämt då!!!! Jag är snabb som en vinthund när jag bränner iväg över fälten. Vi träffade en fläckig korv, Jack Russell, ingen trevlig hund, såg dessutom lite korkad ut. Sådan Matte sådan hund sa Polarn, vet inte riktigt vad han menade, snart kanske jag fattar. Det är jättekul att springa i torrt högt gräs. Ljud gillar jag inte, äntligen så har Polarn fattat att jag inte är rädd för bilar, utan hur dom låter. Olika ljud från bygget nästgårds uppskattas inte heller. Till råga på allt så tog Polarn fram en kvarn som lät som bara fan när han körde ner ris och grenar i den. Då drog jag till dörren. Fast jag vande mig efter en stund. Nalle morsade jag på idag, Pyret går inte ut, liten stund på tomten förstås. Ryktet har gått i morgon så skall det komma påskkärringar med kvast, katt och hela programmet, spännande. Föresten så klarade jag att gå förbi Nalle lös andra varvet. Jag fick inte gå och hälsa, utan följde lydigt Polarn, tjänade en bit korv. Nu är jag trött, antikrunda och konståkning, inte så kul att se på. Jag tror att jag tar och drömmer en stund istället.

Fredagen den 21 mars, långfredag
Påskkärringarna hade ingen katt på kvasten, vilket bottennapp, fast dom var söta Savanna och Cassandra, varsin Påskhare fick dom, inte jag, ibland så undrar man. Jag har fått ett smeknamn, Piplisa inte så värst hedrande. Dessutom så har jag kommit in i trotsåldern säger Polarn. Varför måste man ställa upp på saker som man inte gillar, som exempelvis kloklippning. Dötrist och vilken tid det tar, jag gnölar och piper men ingenting hjälper. Pyret är stenhård det finns ingen möjlighet att slippa undan. Likaså trimning helkasst, inte får man röra sig. Fattar hon inte att det är tröttsamt. Äntligen så har dom hittat prylen som jag gillar att bita i och dra i när jag har varit duktig, under prompan alltså, en Tvättbjörns-svans, en sån som Polarn har i sin pälsmössa. Är det inte konstigt så säg, att jag inte får gå baklänges när det när det går en hund bakom mig. Man måste väl i rimlighetens namn få hålla koll på vad som händer runtomkring. Men inte, fint skall jag gå. Det går i och för sig ganska bra med hjälp av svans och korv. Önskar att jag hade lika stort tålamod som Polarn och Pyret. Nu kan jag lägga upp nosen på soffbordet, och det är tillåtet – inte, det är stenhårt inga nosar på bordet. Jag har även försökt med tassar på bordet det var enda möjligheten att försöka sno en påskvippa från blombuketten, det sprack totalt. Äntligen så åkte grisbonden ut, populariteten till trots, skönt så slipper man höra Polarn ondgöra sig över folkets röst. Mattias, Pyrets son kom på besök på kvällen, han studerar i Halmstad.

Lördagen den 22 mars, påskafton
Vad trött jag blir på att lyssna på Polarn och Pyrets analyserande av mina beteenden. Nu har dom fått ljudkänslighet på hjärnan, hel överdrivet, ibland så fattar jag inte vad dom får allt ifrån. Jag är exempelvis inte rädd för bilar längre eller andra konstiga ljud utomhus. Polarn och Pyret är precis som vanligt oavsett vad som händer, dom verkar inte reagera på någonting, det inger trygghet. Ljudtest ett, par pellets i en kastrull på stengolvet i köket, locket på. Mitt problem var att klura ut hur komma åt snackset., enkelt av med locket. Effekten kom som ett brev på posten, vilket skrammel. Studs bakåt, något konfunderad innan jag resolut gick fram nappade åt mig belöningen. Sen trodde dom att jag skulle gå på samma mina igen. Lite försiktigare innan jag petade av locket en gång till. På kvällen brakade det loss grannen smällde av ett fyrverkeri, inget märkvärdigt kollade läget, somnade igen. Hoppas att dom kan lägga ljudkänsligheten till handlingarna. Små svarta saker som springer på två ben och sedan far upp i luften, koltrastar heter dom, dom gillar jag att jaga. Polarn berättade att det krävs vingar för att kunna flyga, det går också bra med stora öron. Dumbo kunde flyga, jag är ingen dumbom. Det är glest med lämpliga hundkompisar här hos oss, dom små är så förbannat griniga. Dom stora får jag inte leka med än. Jag längtar till valpkursen då tänker jag inte spara på krutet. I dag igen, nu har hon fått spader, Pyret alltså, nytt besök på trimbordet. Så här skall det tydligen fortgå varje dag till jag fattat vad som gäller, stå still och var tyst. Ja ja, uthållighet kan vara en tillgång eller?

Söndagen den 23 mars, påskdagen
Sök det är en kul lek, Pyret gömmer små korv- eller pelletsbitar som jag skall snusa upp. Så här går det till. Pyret ropar ut mig i köket och säger sitt stanna kvar. Lydig som jag är så sätter jag mig, hon går ut ur köket och lägger biten lätthittad och på kommandot ”jonna sök” så börjar jakten. Jag har ännu inte riktigt fattat vad det hela går ut men med Pyrets hjälp så har jag ännu inte missat ett enda sök, men det kommer att bli svårare, tro mig. Lurvas träffade vi idag, han heter inte Lurvas det är Polarn som i brist på bättre vetande kallar honom så. Han är en Italiensk Tryffelhund, en sån som skall snoka upp en sorts svamp. Vi lekte en stund, fy fan vad jag är trött på griniga tikar, speciellt hon som bor ihop med Lurvas. Jag fick inte följa till Simons födelsedagskalas, Polarn åkte själv, jag var hemma med Pyret. Kan vara ganska mysigt det också.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida