söndag 6 april 2008

Vecka 14, 31 mars - 6 april 2008


Måndagen den 31 mars
5,9 kilo så mycket väger jag idag. Äntligen så har den kommit, den stora dagen, ikväll så skall jag gå på valpkurs. Gud så spännande. Vissa dagar är konstiga, exempelvis så har jag kissat sex gånger inne idag, jag vet inte varför, det bara hände Jag trodde aldrig att klockan skulle bli halvsju, men det blev den. Pyret åkte till jobbet idag, inte sjukskriven längre. Polarn och jag hade en ganska soft dag, prompa, vila, äta, prompa och så äta middag innan valpkursen. Pyret gick före mig, det var en halvtimmes teori först som jag inte fick vara med på. Strax före sju så drog Polarn och jag till fyrfotaplan. Valpmorsan, våran fröken heter Sanella, en ung jänta med en stor vargliknande hund som var väluppfostrad, säkert våran förebild. Vi fick ställa oss i en ring och så skulle vi öva ögonkontakt, grunden i all dressyr, vad som nu menas med dressyr. Enkelt, bara kolla jacken på Pyret så fick man en korvbit. Sedan så övades sitt, som jag redan kan. Inte fan fick vi leka med varandra som jag hade sett fram emot. Hoppa på folk låter sig inte heller göras, om jag exempelvis hoppar på någon så skall dom vända sig bort. Jaha so what artigt som fan. Inte tjäna på att dra i kopplet, inte hälsa på andra hundar när dom eller jag går i koppel. Allt som läxa tills nästa gång. Sex valpar är vi, en mesig blandras som kommer att bli super på att krypa, två lurviga saker varav den ena levde fan hela tiden. Två små skiträdda saker en svart och en vit och så jag förstås. Skall bli bäst i klassen.

Tisdagen den 1 april
Nu när Pyret har börjat att jobba så ser mornarna ut så här. Polarn går upp kl 06.00, lägger pellets i blöt, sätter på kaffe och hämtar tidningen. Jag har ännu inte rört mig, men när Pyret går upp då hoppar jag också upp. Då släpper Polarn ut mig, om jag nu följer med honom så att jag kan morgonkissa och bajsa. Sedan serveras pellets och kaffe, Polarn dricker kaffe i sängen och läser DI. Pyret fikar med mig och läser DN. Sen hänger jag Pyret i hasorna tills hon drar. Går och vilar en stund medan Polarn morgonjobbar. Sedan så är det prompadags. Nu har skiten landat, öronlim och trimkniv, ve och fasa, jag känner redan hur det kliar. Bäst att tänka på något annat som exempelvis ”hundkex”. På eftermiddagen så blev jag instängd igen. Polarn skulle på möte i stan och därefter käka middag med en advokat från Växjö. Jag förde ett djävla liv bröt mig ut ur köket, hade skitkul ensam hemma tills Pyret kom hem. Snacka om förvånad uppsyn när jag mötte henne i hallen. När Polarn kom hem så sa hon bestämt till honom att jag fortsättningsvis skall hållas fången i köket en stund varje dag och inte bli frigiven för än jag varit tyst en lång stund. Ej heller skulle rymning accepteras. Så var det med den saken, god natt.

Onsdagen den 2 april
Jag valpkurstränar mig om dagarna. Nästa måndag skall Pyret visa upp mina färdigheter. Så här ser valpläxan ut. Ögonkontakt, alltså glo som en dåre i tid och otid, man blir så himla stel i nacken dessutom så ser man ju inte vart man går. Sitt, det kan jag redan så någon träning är inte aktuell. Sen så får vi inte hoppa på människor dom skall vända sig om för att avleda, Pyttsan det är ingen som klarar att motstå mig när jag lägger upp mina skitiga tassar på deras byxor. Inte hälsa på hundar som går i koppel, det blir med andra ord inte så mycket hälsande eftersom så få får gå lösa. Jag har blivit fängslad i dag också fast bara en kort stund, så där en 45 minuter när Polarn var och handlade. Jag har fortfarande inte fått tag i någon fågel, men snart så. Ytterligare en dag utan öronlim, det måste vara någon däruppe som gillar mig. Jag tänkte på en sak som är ganska schyst, rumsrenhet behöver man inte träna på valpkurs. Hoppas att man slipper att bli tomtren fast det skulle inte förvåna mig ett dugg om det kommer upp på agendan. Polarn går och muttrar när han samlar in mina bajskorvar ”Gilbert bajsade aldrig på tomten”, den mesråttan vågade väl aldrig sticka upp, annat är det med mig.

Torsdagen den 3 april
Jag har legat och klurat på en sak idag. Hunden är människans bästa vän men vem är hundens bästa vän och vad är bäst för hunden och har människor inga egna bästa vänner utan måste det i så fall vara en hund. Om jag är Polarn och Pyrets bästa vän, varför får jag då inte göra som jag vill. Det måste ju vara bäst för mig, varför måste allt som är bäst för mig bestämmas av mina bästa vänner, Polarn och Pyret om vi nu är vänner. Ibland så undrar man, varför får bästa vännen inte tugga på spännande saker, varför skall bästa vännen alltid lyda. Är det det bästa för bästa vännen. Det är bäst att man klurar ett tag till. Pyret fick besked av läkaren idag, hon skall äta medicin varje dag i fem år och så skall hon gå på strålning, vad som nu menas med det. Det ända som jag vet som strålar är solen, och det är skönt det, att ligga i solen alltså.

Fredagen den 4 april
Mina färdigheter utvecklas, jag är hur snabb som helst, inte många som hänger med, är fena på att följa olika spår som jag får upp. Jag kanske skall bli spårhund det verkar kul. Jag är full av hyss och upptåg, inte en lugn stund. Idag så har jag sluppit att sitta fängslad. Idag så kom Pyret hem lite tidigare så att hon kunde följa med på eftermiddagsprompan. Tofsviporna har anlänt lika så Sädesärlan, Måsarna och Skrattmåsarna för ett herrans liv, dom är rätt kul att springa efter.

Lördagen den 5 april
Idag har Pyret utövat sina trimningsfärdigheter på mig. Huvud och kropp gjordes fin, det gick galant hon hade trimkniven i ena handen och instruktionen i andra. Jag blev trimmad utomhus, det var kanonväder dessutom så fanns det en del att kolla på exempelvis på Polarn som tömde och rengjorde dammen. Alla Guldfiskarna, 50 st fick tillfällig vistas i ett plastbadkar under rengöringsprocessen.

Söndagen den 6 april
En ganska så trist dag. Lite råkallt ute. Inga speciella händelser att rapportera förutom att jag har bajsat inne en gång och kissat tre gånger. Fattar inte varför jag glömmer bort mig vissa dagar. Glömmer och glömmer, jag går ner till altandörren om ingen kommer och släpper ut mig så får dom skylla sig själva. Lite koll kan man faktiskt kräva. Polarn har kollat på Formel 1, en massa bilar som kör runt runt, hur kul är det. Jag tycker att det är tillräckligt med bilar som kör runt när vi är ute på prompa, så det så.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida