måndag 5 januari 2009

Vecka 1, 29 dec - 4 januari 2009
Måndagen den 29 december.
Nu börjar det att dra ihop sig till nytt år. På nyårsafton så skall man avge ett nyårslöfte som det heter. Någonting som man lovar att hålla under hela året, 2009. Det tål att fundera på, fåglar skall jag jaga, springa skall jag fortsätta med, lite olydig ibland, gräva i rabatterna, skälla utomhus när det är mörkt, skita i att gå fot. Nu vet jag mitt nyårslöfte får bli att jag skall stå snällt och tålmodigt på trimbordet. Det borde jag kunna hålla, fast det är förståss varje söndag. Nåja det går säkert bra. Rakethysterin har redan börjat, det smäller som fan på kvällarna och värre skall det bli. Tur att man inte är skraj. Slut för idag.

Tisdagen den 30 december.
Ett dag närmare den stora urladdningen. Urladdning har det även varit sedan mitt inlägg vecka 51. Ett sundhetstecken när det blir en reaktion. Bloggare skall vara kritiska och skapa debatt säger Polarn, utan kritik och granskning stannar utvecklingen upp. Var tvungen att gå in och ändra lite efter påtryckningar från Pyret. Än så länge har jag inte fått några kommentarer via dagboken trotts mängden läsare som sista vecka har ökat markant. Snart så kanske jag kommer upp i Blondin Bellas siffror. Blondin Bella skall för övrigt vara med i ”Let´s Dance” som börjar lördagen den 9e jan. Jag ror att jag skall maila till henne. Nog om detta. Det dröjer väl inte så länge till för än renägare och jägare hör av sig. Polarn och jag var inne och kollade IT Klubben i USA, kollade filmer från utställningar etc. Så för första gången så visar jag inget kort på lilla Prinsessan utan på en stilig kille från USA. Få se snart så kanske jag får sällskap, Polarn och Pyret har snackat om att köpa !!!!!!!!!!! från USA. Det är bäst att kvarta in tidigt för i morgon så blir det förmodligen sent. God natt.

Onsdagen den 31 December.
Gott slut på er alla läsare. Sista dagboken för i år. Nu stänger jag 2008. Det har blivit en hel del skrivande under året, närmare 44.000 ord och ganska exakt 867 bilder har tagits på lilla mig för att få fram fotona till dagboken. Nu gäller det att ladda om till nästa år som börjar i morgon. Vilket drag på natten. Kvart i det nya året så packades det korg med glas och champagne. Tillsammans med grannarna där Pyret och Polarn var på fest så gick vi ner till stranden för att skåla in det nya året och kolla in fyrverkerierna. Fy farao vad det smällde. Mängder av raketer, det blev nästan lika ljust som på dagen. Lika plötsligt som det började, slutade det. Alla vinglade hem för att fortsätta firandet. Vid tretiden släcktes lampan. Gott Nytt År.

Torsdagen den 1 januari 2009.
Gott Nytt År på er alla Läsare, Hundpolare, KennelMatte, och alla andra.
GOTT NYTT ÅR. GOTT NYTT ÅR. GOTT NYTT ÅR. GOTT NYTT ÅR. GOTT NYTT ÅR. GOTT NYTT ÅR. GOTT NYTT ÅR. GOTT NYTT ÅR. GOTT NYTT ÅR. GOTT NYTT ÅR. GOTT NYTT ÅR. GOTT NYTT ÅR. GOTT NYTT ÅR. GOTT NYTT ÅR. GOTT NYTT ÅR.

Fredagen den 2 januari 2009.
Kallt ute minus 12 grader. Men ändå en lång morgonprompa. Ovanligt nog så åkte jag upp på trimmbordet fast det inte var söndag. Pyret skulle dra till Luleå och var tvungen att fixa tassarna först. Polarn gillar inte att jag ser ”ovårdad” ut. Det passar inte en Prinsessa säger han. När Pyret dragit och vi klarat av eftermiddagsprompat så kröp han ner i bubbelkaret ett par timmar. Fick inte joina honom, men vänligt nog så flyttade han ner en av mina bäddar så att jag fick slappa utan vatten. Inga justa serier på tv ”På Spåret” är för svårt jag hajar inte frågorna. God natt.

Lördagen den 3 januari 2009.
Jag skulle också kunna vara med på dans, i doggarnas ”Let´s Dance”. I dagarna så avgörs Nordiska mästerskapen i dans med hund. En av favoriterna är Csar en elva-årig Ungersk Vallhund som dansar tillsammans med Emma Willblad. Fast jag har ju ingen att dansa med, Publiken skulle förmodligen garva häcken av sig om dom fick se Polarn och jag bugga runt bland dom andra ungdomarna. Får vänta tills Lisa blir lite äldre. I ett par dagar så har vi tränat nosarbete. ”Nosarbete i olika former” kan man läsa om i Täby Hundsällskaps dö bra tidning ”Tasstrycket”. Artikelförfattaren tar där upp roliga sysselsättningar för oss jyckar såsom, leta godis, leta föremål, var är vanten, minnesleken, vilken kotte, leta person, personspår och vilspår. Polarn och jag har börjat med ”var är vanten”. När vi prompar i skogen så råkar han tappa sin vante, vilket inte är så ovanligt i vanliga fall. På ”sök vanten” så skall jag kubba tillbaka och hämta den och får beröm och godis såklart. Ju bättre jag blir ju längre blir avståndet till vanten. Jag är nästan lika bra på att snoka upp vanten som att hitta bollar på golfbanan.
Och bättre skall jag bli när jag gått snokarkurs. Hockey killarna daskade till Slovakien med 5-3. Fast jag sov hela tiden framför öppna spisen, varmt och skönt. Du får ta mig tusan sova längre än till 06.00 i morgon muttrade Polarn när vi gick och knöt oss.

Söndagen den 4 januari 2009.
Idag så har Polar plöjt igenom ”Nationellt Dopingreglemente för hund”, något som alla hundägare som tävlar skall känna till enligt SKK, SHVF och SDFS. Straffet kan bli kännbart upp till 24 månaders avstängning för den stackars jycke som inte haft en möjlighet att protestera. Chansen att åka dit synes minimal eftersom dopingprov enbart tas om misstanke föreligger. Dopning är inte bara förbjudna substanser utan även operativa ingrepp (vi kan kalla det för plastikoperationer) samt om hud, nos eller päls tillförs olika ämnen i syfte att förändra färg, struktur etc. Polarn skall försöka få tag på någon på Kennelklubben för att kolla hur många provtagningar som genomfördes 2008 på utställningar. Skall vi gissa på noll. Pyret kom hem från Luleå på eftermiddagen, skönt att se någon annan än Polarn. ”Tour de ski” är slut som tur är då kanske man fortsättningsvis kan få gå ut på eftermiddagarna när det är ljust ute. Dam klassen vanns av en Finländsk fuskare apropå, dopning. I morgon kväll så är det fest igen. God natt.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida