söndag 24 februari 2008

Vecka 8, 18 - 24 feb 2008

Måndagen den 18 februari
Måndag morgon väckarklockan skrällde kl 06.00. Pyret skall till jobbet. Morgonritualen upprepades. Pyret duschade, fixade håret sminkade sig och satte på sig finkläder. Idag ensam med Polarn för första gången. På förmiddagen så fixade jag trapporna, det var jättelätt att ta sig uppför, ”Nu kan jag utöka reviret och hitta nya spännande saker att bita i”. Under morgonpromenaden så försökte jag att smita men blev snabbt upphunnen av Polarn, men vänta bara om en vecka så springer jag fortare och då!!! I övrigt så uppförde jag mig exemplariskt, fick små korvbitar när jag kom under inkallning, nytt ord hit, betyder att jag skall springa benen av mig för att så snabbt som möjligt komma till den som ropar. Det innebär också att jag får större frihet, man är väl en smart terrier. Frihet under ansvar kallas det visst. Pyret ringde vid lunchtid och frågade hur det gick. Polarn skröt med att jag kunde gå uppför trapporna och trodde att jag innan veckan var över även skulle kunna gå nedför. Jag funderade ett tag innan jag somnade och bestämde mig för att överraska senare under dagen. När Pyret kom hem så kunde jag skutta både upp och ner, skitmallig.

Tisdagen den 19 februari
Idag fick Polarn för sig att jag skulle gå i koppel, tidigare hade jag blivit buren ner till allmänningen. Det hade jag ingen lust med alls så jag stretade emot så mycket jag kunde dessutom så for det omkring bilar åt alla ute på vägen. Dom är ju jättestora när man bara är 15 cm hög. Dessutom varför skall jag gå hemifrån, finns ingen anledning. Så jag blev buren till sist. Det gäller att hålla reda på i vilken riktning hemmet ligger, åt det hållet är jag mycket mer motiverad att gå i koppel. Skam den som ger sig. Upp och ner i trapporna öppnade nya möjligheter, nya rum att utforska men också nya förbud. I tvättstugan ställdes jag upp på ett bord, kallades trimbord vad det nu betyder. Med en snara om halsen så skulle jag stå fint, Polarn tittade i öronen, kollade tassarn, klämde över hela kroppen kollade tänderna, borstade pälsen, en procedur som framöver skulle komma att ingå i de dagliga rutinerna. I övrigt så var det in och ut för att kissa och bajsa, idag så tror jag att jag kissade minst 10 gånger inne.

Onsdagen den 20 februari
Idag hände inget speciellt. Jag började bli bra på att stanna innanför dörren på kommandot stanna, när tassarna är avtorkade så får jag gå in på kommandot varsågod. Jag får heller inte gå in först genom altandörren utan måste vänta tills Polarn eller Pyret öppnat och gått in. Det finns en hel del nej, här är några exempel. Ej bita i krukväxter som står på golvet, ej försöka klättra upp i möbler eller på bord, ej bita i sladdar och dosor, ej gnaga på möbel ben, skor, kläder, väskor, mattor, etc. Mina egna saker får jag bita och härja med bäst jag vill. Dom fixar kul grejer som att stoppa hårt bröd i små kartonger eller toalettrullar. Leker och avleder mina attacker på nejsaker.

Torsdagen den 21 februari
I dag var jag riktigt i mitt esse, kissade i bädden. Jag hörde på mumlet från Polarn som bland annat väste ”hur kan hon vara så korkad att hon kissar i sin bädd”. Han tycktes helt ha glömt att människobarn kissar och bajsar helt vilt i sängen. Enda skillnaden mot mig är att dom har så kallade blöjor eftersom dom liksom jag inte heller kan hålla tätt. Föresten lite kisslukt i bädden är väl inte hela världen. Det blev tvätt och torkning. Fy fan för att gå i koppel åt fel håll att han inte kan fatta att jag inte vill, vi får väl se vem som vinner!! Det är kul när Pyret kommer hem på kvällen, hon har mycket ljusare och mysigare röst än Polarn. Dessutom så vill hon vara med mig hela tiden.

Fredagen den 22 februari
Vad det städas här i huset, fast det är rätt kul med lite omväxling särskilt om det är Pyret som torkar golven, varför heter det egentligen torka golven när man blöter ner dom? En blöt golvmopp är toppen som far fram och tillbaka över golven. Snabba anfall, morra, skäll och bit och så snabbt tillbaka. Det blev tvärstopp när Polarn torkar, golvmoppen är ingen leksak utan allvar. Han har tittat för mycket på Caesar, mannen som talar med hundar, måndagar kl 20.00 på TV4+. Förresten TV är rätt kul men jag gillar inte Gert Jacobsson i serien Kungamordet, han som misshandlar sin fru, honom har jag skällt ut. På tal om städning så har det inträtt en ny procedur (procedurer är något som Pyret är bra på det sysslar hon mycket med som Direktör på SAS har jag förstått) om det är regnväder ute. Då bärs jag upp och ställs in i duschkabinen för att få tassar och mage duschade med ljummet vatten, hur skönt som helst.

Lördagen den 23 februari
Då var de helg igen, gud va skönt Pyret hemma i två dagar. Polarn har klurat ut något nytt för att få mig rumsren snabbare, SMARTER RÄV. Genom att placera ut tidningar på golvet, Dagens Industri och DN (som dom läser bergis under en timma varje morgon) på varje våningsplan så är strategien att jag först lär mig att kissa på plan tre. När detta funkar så tas dessa tidningar bort och jag är tvungen att gå en halvtrappa ner till plan två för att hitta kisstidningar. Därefter tas även dessa bort och jag måste ända ner till plan ett där tidningarna ligger framför altandörren. Hur dum får man vara egentligen och hur skall han förklara detta för mig. Tiden får utvisa. I dag när jag var på prompa, det heter så, med Pyret så sprang jag ifrån henne till en man som kom promenerande, två gånger, inte populärt. Här försöker man att skapa lite kontakt och så får man bara skit för det. Smarter Räv kläckte en lysande idé som skulle tillämpas nästa morgon. Grannhunden heter Bob och är en Dansk Gårdshund jag har sett honom genom staketet. Han är kastrerad, verkar snäll men inget att satsa på inför framtiden. På kvällen så kollade vi på melodifestivalen, fast jag sov mest.

Söndagen de 24 februari
Polarns lysande idé skulle testas nu på morgonen, jag har inte fattat vad det går ut på. Pyret och jag går på prompa, jag går förstås lös eftersom jag är relativt duktig på att lyda. Fast inte jämt. Plötsligt så möter vi en promenerande man, här skall skapas kontakt tänkte jag och travade muntert iväg mot honom. Pyret ropade hit och prasslade med korvpåsen, när vi är på prompa så får jag små falukorvs bitar när jag är duktig. Mannen var inte ett dugg kul utan bar sig ogästvänligt åt så jag lydde och sprang tillbaka till Pyret. Konstig man vi mötte honom ett par gånger till, då fattade jag att man måste ha ok för att få hälsa på andra människor. Efter elva målet så skulle vi åka ut och gå i någon skog hos Polarns dotter. Hon och hennes familj bor på en gård några mil från oss. Annica så heter hon, hennes man Tobbe och sonen Simon tio år, Simon gillar djur. Dom har hästar, grisar, getter, katter, kaniner och en Sibirisk dvärghamster som heter Forrest. Och så Zero förståss deras foxterrier. In i transportburen och så iväg. Väl framme så möttes vi av en smått galen foxterrier, snäll men hårdhänt, jag ansågs för liten och fick inte leka med honom. Dessutom så var han tjock. Polarn skällde på Annica och föreslog bantningskur, jag höll med. Efter skogspromenaden så fikade vi och sedan bar det iväg till Viggan igen, hem sköna hem. På kvällen så badades det bastu, jag fick inte vara med, trista typer.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida