söndag 16 mars 2008

Vecka 11, 10 - 16 mars 2008


Måndagen den 10 mars
I dag så regnar det, jag gillar inte att gå ut i regnet, nu skall vi gå på regnprompa. Fast först så skall jag vägas, det skall göras varje måndag, 4,7 kg. På prompan fick jag hälsa på en Borderterrier, åtta månader en kille. Rätt fjantig lade sig ner när jag snusade på honom. När vi kom hem så gick jag direkt in och kissade på mitt fårskinn. Stor succé!!! Jag åkte ut, fåret in i tvättmaskinen. Så var det glömt. Gud vad jag är trött. Pyret har varit hemma en del av dagen, varit på sjukhusbesök. När hon är hemma så snackar hon mest i telefon. Hon skall opereras nästa tisdag, det har någonting med bröstet att göra. Cancer tror jag att det heter. Jag vill inte bli opererad det verkar så omständligt, dessutom så får man inte vara hemma, och det vill jag. Gert Jacobsson åkte på en blåsning, ”den som gapar efter mycket mister ofta hela stycket”.

Tisdagen den 11 mars
Idag är det typisk mellandag inget speciellt har hänt. Regnigt ute, dötrist väder. Idag så ändras mina måltider från fyra till tre. Nu får jag pellets på morgonen, filmjölk mitt på dagen och pellets på kvällen. Valpkursen som jag skall gå på börjar måndagen den 31 mars. På tisdag nästa vecka skall Pyret opereras.

Onsdagen den 12 mars
Idag har jag hållit på att bli helt galen av öronkli. Det högra örat har jag kliat loss, limningen alltså. Polarn och Pyret tog bort det gamla limmet, som att riva bort ett plåster, snabbt gick det. Sedan tvättade dom med Klorhexidin 0,5mg, strök på Xylocain 5% och sedan pudrade dom med potatismjöl. Det gjorde susen. Örat hänger ner jättefint. Funderar på att klia loss det andra örat också, kanske inte behöver, det börjar lossna av sig själv. Christian och Åsa kom på besök, jag blev så glad så att jag kissade på mig. Dom skall åka till fjällen över påsk och var här och lånade skidor och skidkläder. Jag skall också få åka till fjällen när jag blivit äldre, kanske redan till sommaren, då skall vi vandra i fjällen ett par dagar.

Torsdagen den 13 mars
Nu är båda öronen loss och fixade. Öronen hänger jättefint, jag växer så det knakar och har en enorm energi. Promporna blir längre. Idag har jag lekt en stund med Nalle, han är inte så rolig. När jag är ute på tomten så vill jag inte gå in, men jag måste när Polarn säger till. Han säger föresten att jag är nästan rumsren, vi får väll se. Idag stängdes jag in i sovrummet, skall vänja mig att vara ensam, inga problem jag lade mig att sova en stund.

Fredagen den 14 mars
Fredagar är bra, då är det nästan helg igen. Polarn började med att städa som en galning, på order från Pyret, vi skall ha gäster imorgon kväll. Vid tvåtiden så körde Polarn mig till Mörby Centrum, där mötte vi Pyret i garaget, jag skulle få följa henne till frissan, Liselotte heter hon och arbetar på Axens, Norrlandsgatan. Vi åkte tunnelbana, döspännande, massor med folk som glodde på mig hela resan till Östermalmstorg, där vi klev av. Fy fan vad folk och bilar, som irrade runt helt ostrukturerat, det var skitläskigt att ta sig fram i kaoset. Fullt jobb att hålla koll på allting som hände runt omkring mig. Det blir väl lugnt när vi kommer in på salongen tänkte jag för mig själv. Men hu vad jag bedrog mig, ooohhh så liten, vad söt hon är, det klappades och logs till höger och vänster, både kunder och personal skulle gulla. Liselotte var jättejust, jag kissade på golvet, det gjorde inget, men hemma så gör det det. Tunnelbanan hem så kände jag mig uttröttad, speciellt på alla smile från övriga passagerare. Det är bra med hund, det skapar kontakter säger Pyret. Skönt att vara hemma, grisbonden fick dansa vidare, hur är det möjligt.

Lördagen den 15 mars
Idag ökade aktiviteterna i hemliga rummet, Jag har aldrig fått vara inne i mat- och vardagsrummet, viste inte ens att det fanns. Jag fick vara ensam i sovrummet en timma eller så, för ikväll fick jag höra så skulle jag inte få vara med, vi får väl se. Rumsren har jag inte varit på hela dagen i dag, trotts långa prompor, jag har kissat så där en fem sex gånger, bara en gång på tidning. Vet inte varför, hade väl ingen större lust, tyckte att dom skulle få torka lite kiss igen, dom gillar ju att städa. Klockan sex välde dom in, blommor, kramar, puss på kinden, dom är precis som hundar, luktar på varandra när dom träffas. Jag fick hälsa sedan stängdes jag in, levde rövare, forcerade grinden två gånger, det hjälpte inte, Polarn fixerade grinden med en stol. Dötrist jag tjöt och ylade, hjälpte inte. Tystnade sov en stund sen kom jag på det, jag gnäller ett par gånger så tror dom att jag behöver ut och kissa. Det funkade. Ut, in, bars in i det allra heligaste, fick sitta i knät på Björn, han gillar hundar, hans fru Gunilla inte så värst. Tillbaka till sovrummet, körde samma taktik efter en timma, funkade, kvar i Pyrets och Polarns knä tills gästerna gick. Inte så kul med gäster, hoppas att det dröjer tills nästa gång. Dörrarna till festlokalen förseglades, livet går vidare.

Söndagen den 16 mars
Idag efter prompan bestämde jag mig, jag skulle vara olydig, ge igen för gårdagens utestängning från festen. Men under prompan då var jag lydig annars så får jag inte gå lös. Men hemma på tomten då vägrade jag att ställa upp på allt. Sprang in till grannarna, vägrade komma på inkallning, dom fick bekväma sig med att gå in och hämta mig. På ”stanna” så stannade jag men precis när någon kom fram till mig så stack jag. Polarn och Pyret är lika envisa som jag är, till slut så fick dom som dom ville. Jag blev lydig igen. Polarn var och köpte armeringsmattor, som han klippte och satte upp som staket, nästan klart. I morgon så skall det bli klart, då får jag vara ute utan att någon går och glor på mig hela tiden, skall bli skönt. Sweet Life kom tvåa idag på Solvalla, Hon är familjens travhäst, jag har inte träffat henne än, Hon är tre år och sprang sitt livs andra lopp. Hon tränas av en som heter Roger Walman.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida