söndag 9 mars 2008

Vecka 10, 3 - 9 mars 2008


Måndagen den 3 mars
Min värsta dag hittills i mitt liv. Förmiddagsprompa först en skogspromenad utefter bäcken därefter ner till strandpromenaden. Gud vad svanarna är stora, Polarn räknade till 250 sothöns som dök i det grunda vattnet strax innanför båthamnen. Jag gick lös som vanlig. Sprang jag för långt framför så stannade jag på kommandot stanna, lättförtjänt korvbit. Jag har fått en särskild leksak som jag bara får leka med när jag kommer springande på kommandot hit. På så sätt så blir det lite roligare att lyda. Vi närmade oss lekparken full av dagisbarn. När Polarn trodde att jag följde honom i hasorna så stack jag rakt in bland barnen. Skitkul speciellt som Polarn såg sig förvirrat omkring och undrade var jag tagit vägen, här är hon ropade en dagisfröken. Funderade på om jag skall vara olydig någon mer gång, kanske. Vi åkte och köpte sele. Hur lätt som helst att gå åt fel håll. Det skulle visa sig vara en engångsföreteelse, att ha sele alltså. Efter middagsmålet vid sjutiden så skulle vi ut och åka bil, in till stan, Östermalm, fint som fan. Jag hade ingen lust att åka bil så jag levde en hel djävul i buren hela vägen, 20 minuter. Vi skulle till Helen, hon har två IT´s mor och dotter. Kul att träffa andra hundar. Men oj vad jag bedrog mig. Efter en kort introduktion så ställdes jag upp på Helens trimbord. Hon tog fram ett knivliknande föremål och började slita bort päls i ansiktet samt i öronen. Jag skrek som en gris, inget gehör. Med fasa fick jag veta att öronen skulle limmas fast, örontipparna fastlimmade vid ögonvrån. Inte nog med det. Helen började dra av mig pälsen utmed sidorna, då blev jag vansinnig, nu var måttet rågat. Då tog hon i på skarpen, jag fattade vem som bestämde och gav upp. Fy fan vad det kliade i öronen. Bara för att det finns ett skönhetsideal måste man följa detta till punkt och prickar. Förmodligen eftersom jag skall bli en stjärna. Förresten så hörde jag att även människor bedöms efter en standard, i alla fall i Kina. Flickorna som skall bära fram OS-medaljerna skall ha en viss längd, hållning, avståndet mellan haka och ögon får ej vara för långt, näsa och kinder väl ansatta, välsvarvade ben, smal midja etc. Skall man vara i rampljuset så får man lida pin. Fy fan vad det kliade. Resan hem, då blev jag smått galen av kliandet. Pyret släppte ut mig ur buren, jag somnade i hennes knä. Gert Jacobsson synnerligen otrevlig typ, tur att det bara är ett avsnitt kvar.

Tisdagen den 4 mars
Det kliar utav bara den, dom gör allt för att avleda, tur är väl det. Morgonprompa med halsband. I dag funkade det skitbra att gå åt fel håll med halsband, då kan vi lägga det problemet till handlingarna. Idag så har jag sovit på balkongen. Polarn tog fram en vilstol med dyna, lyxig att vräka sig i solen. Jag skall få en egen stol att ligga, det hade Gilbert. Det är toppen att ligga här och titta ut över strandpromenaden, man har störtkoll på vad som händer. Pyret skall gå på utbildning tisdag till torsdag, Skall vara ensam flera dygn med Polarn, får se hur det skall gå. Kli kli kli och åter kli.

Onsdagen den 5 mars
I dag skall vi till veterinären, djurens läkare. Jag har hört att man går till läkaren för att bli sjukskriven, tjänar pengar på att inte göra någonting. Undrar om det är samma för mig, jag känner mig inte direkt sjuk. In i bilen, tyst som en mus, jag vet inget om möss men det heter så. Arninge Djurklinik, jättefint. I receptionen skrevs jag in, då fattade jag. Jag skulle vaccineras mot parvovirus, valpsjuka, hepatit och kennelhosta, upp på vågen 4,5 kg. In i ett undersökningsrum, veterinären kom in gjorde en allmän hälsokoll, hade synpunkter på att öronen var klistrade, schysst veterinär henne gillade jag. Sköterska kom in med sprutan, gjorde inte ett dugg ont. När vi skulle betala så hade Polarn glömt plonkan hemma. Han fick åka tillbaka jag blev instängd i köket, inga problem. Ja visst ja det har jag glömt att berätta jag blev avmaskad en tablett i filmjölken sön-tisdag. Vi träffade ingen hund på prompan på eftermiddagen men i morgon kanske.

Torsdagen den 6 mars
I dag har jag sovit mer än vanligt, kanske att jag är trött efter sprutan igår. Jag har bara kissat en gång inne med då på ett legalt ställe, tidning. Polarn har börjat fatta att när jag gnäller två gånger så betyder det kissa, ett par gånger till, baja. Polarn är jättesnabb på att bära ut mig när signalerna kommer. Men det skall inte bäras så mycket längre till tycker Polarn. Jag får själv ta mig nerför trapporna och ut när det är dags, ivrigt påhejad. Kan vara rätt jobbigt ibland. Ute på tomten så springer jag i rabatterna och avverkar blommor, snödroppar och krokus. Pyret gillar inte det. Men Polarn säger att vi kan inte hålla på med en massa nej utomhus det ärr fullt tillräckligt inomhus. Jag skall få lära mig att inte gå i rabatterna när jag blir äldre. Pyret kom hem i dag på eftermiddagen, jag blev jätteglad. Hon tyckte att jag hade växt under de tre dagar som hon varit på kurs. Vi gick på prompa, träffade tre hundar. StorIngrids gamla trötta norwichterrier, en tax och en bostonterrier, ingen var särskilt rolig, hoppas på bättre tur i morgon.

Fredagen den 7 mars
Jag måste tränas bättre på kommandot stanna tycker Polarn, hur kul är det när man har fått upp farten och ser något som verkar spännande. Jag övas också på att ha ögonkontakt, det är bra för då blir jag inte så distraherad av andra människor och hundar. På fyrfotaplan, hund- och hästklubbens domäner, det är där som jag skall gå på valpkurs, där är det ofta hästar. Jag tycker att hästar är läskiga, dom är så stora. Nu är jag snart rumsren säger Polarn, idag har jag bara kissat en gång inne, på tidning. Fy fan vad det kliar i öronen, undrar hur länge jag skall gå så här. Idag har jag lekt med Nalle en brun dvärgpudel, hane sju år. Han bor i vårt kvarter. Jag var på han som själva fan, ibland så blev han sur och lade ner mig på backen, jag brydde mig inte så mycket. Föresten så är han inte rumsren, pinkar fortfarande inne berättade Lisbeth, hans matte för Pyret. Han är heller inte att lita på får inte gå lös så ofta. Jag skall bli att lita på för då får jag gå lös. På hemvägen träffade vi Jeppe en 13 årig Cairn, rätt så vresig gubbe. Jag får inte leka med andra hundar när jag går i koppel, snart skall jag få veta varför. Grisbonden fick dansa vidare en vecka till i Let´s Dance, hur kan folk rösta på honom, fullständigt värdelös som dansare. Jag tänker också lära mig att dansa, måste först hitta en partner.

Lördagen den 8 mars
Då är det lördag igen. Jag gillar helger för då är Pyret hemma och tar hand om mig. På morgonen så gick vi på en långpromenad. Föresten så sov jag i dag till nästan kl 08.00. Fast jag hade förståss varit ute och både kissat och bajat vid 05.30 som vanligt. Polarn väckte mig, välling, hi hi idag så glömde han att ge mig en äggula, skall få den i morgon istället. Som sagt när vi var ute så fick jag leka med Eskil, en femårig Foxterrier. Eskil gillade inte svarta hundar, han hade blivit biten av en Rottweiler. Jag vill inte bli biten. Polarn och Pyret blir skitsura på folk som låter sina stora hundar springa lösa och som inte lyder. Det är nämligen så att det är vi som familj, Polarn, Pyret och Jag som bestämmer vilken hund vi vill hälsa på och inte tvärt om, fast man måste givetvis fråga först. Folk med stora ouppfostrade hundar har mindervärdighetskomplex säger Polarn, undrar hur stor jag skall bli. Jag kissar ute, det kliar, jag har specialiserat mig på att sno Pyrets skor. Fast det gillar inte hon, det är en sån där nejgrej. Oj vad jag sover om dagarna, Polarn tror att det är för att jag växer så fort, kanske. Blomman på golvet som jag inte får röra slet jag i stycken idag, ett par tre blad i alla fal, inte populärt. Carola åkte ur andra chansen, god natt.

Söndagen den 9 mars
Jag fick äggulan idag. Vällingpaketet är snart slut då tänker dom minska antalet måltider från fyra till tre. Det skall bli pellets på morgonen istället. I dag hade dom städdille, jag gillar städning, det finns massor av saker att röva till sig när ingen ser. Jag tar snabbt något som ser just ut, galopperar till ett av mina tre revir, där ligger jag tyst och biter tills jag blir upptäckt. Eftersom dom inte kommer på mig exakt när brottet begås så får jag inga bannor. När jag kliar mig i öronen så avleder Polarn kliandet genom att klia mig på magen, jätteskönt. Undrar om han fattar sambandet. Jag tycker att jag är, för att vara så liten, bra på att gå lös, lyda på inkallning om jag inte är distraherad av någonting som exempelvis en lukt eller något annat spännande, stanna när jag skall, går hyfsat i koppel åt fel håll, går sist ut eller in genom ytterdörren, stannar innanför ytterdörren tills tassarna är torkade, bra koll på nejsaker, gnäller när jag är kiss- eller bajsnödig.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida